Aktualitás

 

2021 eredmények

Rozsnyay Mátyás Emlékverseny

A Hungaropharma Zrt. az elmúlt év hagyományait követve a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) és az MGYT Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete együttműködésével idén is pályázatot írt ki a 2021. június 4-6 között Kecskeméten megrendezésre kerülő Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen induló fiatal gyógyszerészek támogatására. Pályázatunk keretén belül 10 fiatal gyógyszerész felkészülését tudtuk támogatni.

Idén az emlékverseny az Aranyhomok Hotelben zajlott, rendezője a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Bács-Kiskun Megyei Szervezete volt. Az ünnepélyes megnyitón vendégként jelen volt a Hungaropharma vezérigazgatója dr. Feller Antal és a Phoenix Pharma kecskeméti telephelyének vezetője dr. Barcsai István. A megjelenteket üdvözölte Kecskemét város alpolgármestere és Bács-Kiskun Megye Közgyűlésének Alelnöke is. A tudományos program a hagyományoknak megfelelőn 2 plenáris, ezúttal farmakognóziai témájú előadással kezdődött, Horváth Györgyi docensnő az illóolajok jelentőségéről beszélt, Csupor Dezső pedig az ezerarcú kenderről tartott izgalmas előadást. A versenyre ez alkalommal 16 fiatal jelentkezett, 13 versenyelőadást hallgatott meg, értékelt a Bíráló Bizottság és hallgatóság. Természetesen „versenyen kívül” az elmúlt évi online megtartott verseny két első helyezettjét és a két külön díjjal jutalmazott előadóinak előadásai is elhangzottak. A Bíráló Bizottság elnöke Révész Piroska professzorasszony, az MGYT tudományos alelnöke volt. Büszkén jelentjük be, hogy ebben az évben négy Hungaropharma ösztöndíjas fiatal gyógyszerész végzett dobogós helyen, név szerint:

Közforgalmi gyógyszerészet kategóriában Mészáros Annamária (Előadásának címe: Közforgalmú gyógyszertár egészségügyi dolgozóinak megítélése a betegek és a patikusok szemszögéből nézve a XXI. században és főbb okainak feltárása) első helyezést ért el.

Kórházi-klinikai gyógyszerészet kategóriában Gulyás Eszter (Előadásának címe: KiGyógyIT- Kiemelt Gyógyszerészeti Intézeti Teendők a SARS Cov-2 járvány idején) második helyezést ért el. Ugyanezen kategóriában Balogh Andrea (Előadásának címe: Debliszterezett tabletták stabilitásának vizsgálata) és Balogh Artúr (Előadásának címe: A gyógyszerbiztonság új eszköze- onkológiai ellátásban dolgozó ápolók képzése) harmadik helyen végzett.

A nyertesek teljes listája alább olvasható:

Közforgalmi gyógyszerészet kategóriában:

  1. 1. helyezett: Mészáros Annamária
  2. 2. helyezett: Ficsor Fanni

Kórházi-klinikai gyógyszerészet kategóriában:

  1. 1. helyezett: Tóth Anita
  2. 2. helyezett: Gulyás Eszter
  3. 3. helyezett: Balogh Andrea, Balogh Artúr

A nyerteseknek ezúton is szívből gratulálunk és bízunk abban, hogy jövőre is legalább ekkora lelkesedéssel és lelkiismeretes felkészüléssel fognak nevezni a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyre. További tudományos munkájukhoz és szakmai fejlődésükhöz ezúton is sok sikert kívánunk!

Budapest, 2021. június 8.