Aktualitás

 

Rozsnyay Mátyás Emlékverseny 2018

A Hungaropharma Zrt. az elmúlt év hagyományait követve a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) és az MGYT Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete együttműködésével idén is pályázatot írt ki a 2018. május 11-13 között Egerben megrendezésre kerülő Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen induló fiatal gyógyszerészek támogatására. Pályázatunk keretén belül négy fiatal gyógyszerész felkészülését tudtuk támogatni.

Idén az emlékverseny az Eger&Park Hotel-ben zajlott, rendezője a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezete (MGYT-KGYSZ) volt. Az idei év eseménye a Kórházi Gyógyszerészek 2018. évi Szimpóziumához kapcsolódott, vendégként jelen volt Csenyánszky Judit festőművész, Rozsnyay Mátyás dédunokája is. A versenyre ez alkalommal 20 fiatal jelentkezett, 19 versenyelőadás és egy versenyen kívüli, érdekes kísérletes munkáról szóló beszámoló hangzott el. A Bíráló Bizottság elnöke Szökő Éva professzorasszony, MGYT elnök volt. Büszkén jelentjük be, hogy ebben az évben három Hungaropharma ösztöndíjas fiatal gyógyszerész végzett dobogós helyen, név szerint:

Közforgalmi gyógyszerészet kategóriában Czomba Gábor (Előadásának címe: E-gyógyszerészet a 21. században.) második helyezést ért el.

Kórházi-klinikai gyógyszerészet kategóriában Langer András (Előadásának címe: A kórházi-klinikai gyógyszerellátás logisztikai optimalizálásának lehetőségei modern eszközök segítségével) első helyezést ért el. Ugyanezen kategóriában Szabó Alexandra (Előadásának címe Hemodializált betegek antikoaguláns terápiájának követése) második helyen végzett.

A nyertesek teljes listája alább olvasható:

Közforgalmi gyógyszerészet kategóriában:

  1. helyezett: Pomázi Anita (Bács-Kiskun megye)
  2. helyezett: Czomba Gábor (Vas megye)
  3. helyezett: Nádasdi Zsófia (Békés megye)

Kórházi-klinikai gyógyszerészet kategóriában:

  1. helyezett: Langer András (PTE-KK)
  2. helyezettek holtversenyben: Szabó Alexandra (Szt. Margit Kórház, Budapest) és Uzoni Barnabás (BIK, Budapest)
  3. helyezett: Horváth István (Semmelweis Egyetem, Budapest)

A nyerteseknek ezúton is szívből gratulálunk és bízunk abban, hogy jövőre is legalább ekkora lelkesedéssel és lelkiismeretes felkészüléssel fognak nevezni a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyre. További tudományos munkájukhoz és szakmai fejlődésükhöz ezúton is sok sikert kívánunk.