Aktualitás

 

Együtt a helyi közösségekért pályázat 2017 ősz eredményhirdetése

A Hungaropharma Zrt. 2017. szeptember 28-án írta ki „Együtt a helyi közösségekért” című pályázatát a társadalmi problémákra érzékeny magyar gyógyszerészek számára.

 

Pályázni lehetett, minden olyan tevékenységgel, projekttel, mely magyar szakgyógyszerész aktív közreműködésével valósul meg, célja a helyi közösségek életminőségének, egészségügyi helyzetének javítása, kulturális vagy sportéletének fejlesztése.

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a kiírásra közel 30 rendkívül értékes és színvonalas pályázat érkezett be, így a pályázat döntőbizottsága úgy határozott, hogy az őszi pályázási időszakban egyedülálló módon, a korábban meghirdetett 5.000.000 Ft-os pályázati alapon túl további 2.000.000 Ft-ot oszt szét azon pályázók között, akik projektjükben gyógyszertáruk fejlesztését, gyógyszertári szolgáltatásuk magasabb szintre emelését tűzték ki, továbbá megjelölték pályázatukban a megvalósításhoz szükséges önrészt is.

Ezúton is köszönjük a minden részletre kiterjedő, széles társadalmi problémák megoldására, enyhítésére valamint a patikai szolgáltatások fejlesztésére törekvő pályázati anyagokat. Mivel minden beérkezett pályázatot nem tudunk győztesként kihirdetni, ezért a pályázatokat első körben a Hungaropharma Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenységéért felelős munkatársai értékelték az alábbi szempontrendszer szerint:

  • pályázó gyógyszerész aktív részvétele,
  • társadalmi hasznosság,
  • a projekt megvalósíthatósága,
  • a projekt tapasztalatai megoszthatóak-e.

Az így kialakult, úgynevezett „Top 15-ös shortlist”-es pályázatok közül a Hungaropharma Zrt. Vezérigazgatója, valamint a Hungaropharma Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenységéért felelős vezetője, Dr. Hankó Zoltán, az MGYK Elnökének javaslatait figyelembe véve közösen választotta ki a győztes pályázókat. A bírálat során elsősorban a projekt transzparenciáját és fenntarthatóságát valamint az aktív gyógyszerészi részvételt és a gyógyszerész-beteg kapcsolat erősítésének lehetőségét vizsgálták.

A Hungaropharma Zrt. „Együtt a helyi közösségekért” pályázati rendszere 2017 második félévében összesen 9 projekt részesül támogatásban.

A Hungaropharma Zrt. által kiírt „Együtt a helyi közösségekért 2017 ősz” pályázatának győztesei:

Társadalmi projektek: 

Pályázó neve: Dr. Dudus Károly Balázs; Dr. Dudusné dr. Papp Ildikó

Pályázat címe: A szexuálisan bántalmazott gyermekek pszichológiai attribútumai és az áldozattá vált gyermekek védelmének nemzetközi gyakorlatai c. kiadvány 2. bővített kiadása és terjesztése

Elnyert összeg: 950 000 HUF

Pályázó neve: Balázsné dr Hati Margit

Pályázat címe: Óvodai konyhakert kialakítása

Elnyert összeg: 800 000 HUF

Pályázó neve: Dr. Herczegfalvi Csanád

Pályázat címe: Az első fogyatékossággal élő gyermekek részére kialakított játszótér létrehozása Szegeden

Elnyert összeg: 1 000 000 HUF

Pályázó neve: dr. Kovácsné dr. Dolhai Anna

Pályázat címe: Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium százhetven diákjának alapszintű újraélesztési képzése, egészségnap szervezése

Elnyert összeg: 460 000 HUF

Pályázó neve: Fejesné Dr. Takács Viktória

Pályázat címe: Egész napos életmentő programsorozat szervezése Pellérden

Elnyert összeg: 750 000 HUF

Pályázó neve: Dr. Antal László

Pályázat címe: Programsorozat a Görbeházán élő idősek testi és szellemi erőnlétének karbantartása jegyében

Elnyert összeg: 500 000 HUF

Gyógyszertár fejlesztését támogató projektek

Pályázó neve: dr. Kassai Erika

Pályázat címe: Háziorvosi centrum létrehozása Miskolcon

Elnyert összeg: 1 000 000 HUF

Pályázó neve: Dr. Frank Zita

Pályázat címe: Magizógép vásárlása a Fehér Holló Gyógyszertár részére

Elnyert összeg: 500 000 HUF

Pályázó neve: Dr. Zimmerman Katalin

Pályázat címe:  Markusovszky Gyógyszertár fogadóterének átalakítása a kórházban kezelt onkológiai betegek gondozása, életminőségének javítása érdekében

Elnyert összeg: 500 000 HUF

Gratulálunk a győzteseknek, és egyben minden pályázónak! Sok erőt és egészséget kívánunk a projektjeik megvalósításához!

Budapest, 2017. január 15.

Dr Feller Antal s.k.

vezérigazgató

Füzesi Judit s.k.

kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes