Aktualitás

 

Beszámoló - Gyógyszerészek adománygyűjtése a háború károsultjai számára

Tisztelt Partnerünk! Kedves Gyógyszerésznő, Gyógyszerész Úr!

Az elmúlt héten is folytatódott a magyar gyógyszerkereskedelmi szektor szereplőinek kiemelkedő összefogása az ukrajnai háborús menekültek megsegítése érdekében.

Önöknek, gyógyszerészeknek köszönhetően további 2 raklapnyi gyógyszerészi adomány gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet javára és megduplázódott a pénzbeli adományok értéke is, eddig összesen több mint 3.000.000 forintnyi felajánlás érkezett a bajbajutottak támogatására.

Az újabb gyógyszerészi szállítmányt a mai napon adtuk át a Segélyszervezet munkatársainak a HPH által felajánlott 20 raklapnyi orvostechnikai eszközzel egyetemben, úgy, mint nem steril sebészeti maszkok, fertőtlenítőszerek és egyszer használatos kesztyűk.

Továbbra is köszönettel várjuk a humanitárius adományokat, az alábbiak alapján, s a Segélyszervezet juttatja el majd oda és azt, ahol és amire a legnagyobb szükség van most jelenleg.

Amennyiben gyógyszertermékkel szeretné támogatni a háború által bajbajutott embertársainkat, kérjük, hogy az alábbi hatóanyagokat tartalmazó OTC termékeket:

  • lezárt papírdobozban csomagolva,
  • OTC GYÓGYSZERSEGÉLY szó felirattal, kérjük, adja át a gyógyszertár adományát a gépkocsivezetőnek, és mi eljuttatjuk a Segélyszervezetnek.

Kérjük, a lezárt papírdobozon jól látható módon tüntesse fel: „Gyógyszer, ill. gyógyászati segédeszköz adomány, kereskedelmi forgalomba nem hozható!”, továbbá legyenek kedvesek ráragasztani egy szállítólevelet is a dobozban található termékek megnevezésével, mennyiségével és összértékével.

Hatóanyagok:

dextrometorfan
diclofenac
drotaverin
gliceril-trinitrát
ibuprofen
metamizol-nátrium
naproxen
orvosi aktiv szén
paracetamol
prenoxdiazin

Továbbá szükségük van még:

sebtapaszokra,
sebfertőtlenítőkre,
kötözőszerekre,
orvosi kesztyűkre,
fecskendőkre,
étrendkiegészítőkre, vitaminkészítményekre,
pelenkákra, babaápolási termékekre, csecsemőtápszerekre,
tisztálkodószerekre,
tisztítószerekre.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a segélyáru tételes átadás-átvételére nincs mód, így az adományt átvevő szervezet igazolást nem tud kiadni a társasági adóalap csökkentő tétel igénybevételéhez.

További számos megkeresés érkezett hozzánk, melyben ruhaneműket és tartós élelmiszereket szeretnének felajánlani a bajbajutottak számára. Ezirányú törekvéseikben minőségbiztosítási okokból sajnos nem tudunk támogatást nyújtani.

Amennyiben pénzbeli adománnyal szeretné támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, a kommark@hungaropharma.hu e-mail-címen teheti azt meg.

Üdvözlettel:

Dr. Feller Antal s.k.                Füzesi Judit s.k.

Vezérigazgató                          Kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes

Budapest, 2022. március 11.